T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YENİŞEHİR - Balibey Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Balibey Ortaokulu; öğrencilerin milli , manevi , insani, ahlaki ve kültürel değerlerini içtenlikle benimseyen bunları geliştiren ve koruyan, milletini ve vatanını gönülden seven ve bunları yüceltmek için sürekli çaba harcayan Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olmaktan gurur duyan ve bu ülkeye hizmeti erdem sayan dil din ırk ayrımı yapmaksızın bütün insanların haklarına , düşüncelerine ve inançlarına saygı duyan zihinsel, bedensel ruhsal ve duygusal yönlerden sağlıklı, kendisi ile barışık kendine güven duyan , emeğe değer veren, hür ve bilimsel düşünme gücüne geniş dünya görüşüne sahip gururla çalışma alışkanlığı kazanmış, ihtiyaç duyduğu bilgi kaynağına ulaşabilen öğrenmeyi hayat boyu devam eden süreç haline getirmiş bireyler yetiştirmeyi amaç edinen bir kurumdur.

 


Okul arşivlerinde kesin bir belge olmamakla beraber okul binasının elektrik projesi kayıtlarından edinilen bilgiye göre 1976 yılında yapılmış olduğu tahmin edilmektedir. Bina yapıldığı tarihten itibaren belirli bir süre Kız Sanat Okulu, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar Yenişehir Kız Meslek Lisesi olarak kullanılmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının başından itibaren bu okulun yeni binasına taşınmasıyla boşalan bina 06/08/2015 tarih ve 7841919 sayılı Valilik Makam Onayıyla Balibey Ortaokulu adında açılarak faaliyete başlamıştır. Okul çevresinde bulunan ve ikili öğretim yapmakta olan Tahirağa İlköğretim Okulu ve Süleymanpaşa İlköğretim Okulu'nun orta kısım (5.-6.-7.-8. sınıf) öğrencileriyle branş öğretmenlerinden oluşturulmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başında ise okulun bünyesinde Balibey İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır.

 

Okulumuz kültürel, spor ve sosyal faaliyetler açısından oldukça aktiftir. Okulumuz diğer okullara göre yeni açılmış bir okul olmasına rağmen futbol, voleybol, basketbol ve futsal alanlarında ilçe ve il çapında gösterdiği başarılar sayesinde birçok kupa ve madalya elde etmiştir. Kültürel olarak ise her yıl düzenli olarak Kitap Fuarına gezi düzenlenir. İlçe çapında yapılan kutlama ya da anma törenlerinde etkin katılım sağlar. Mayıs ayında  Geleneksel Bahar Şenliği düzenlenir. Yıl sonlarında resim sergisi düzenlenir ve belirli gün ve haftalarla ilgili düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarına katılarak dereceler elde eder. Her yıl Ramazan Ayı'nda ise öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla İftar Gecesi organize edilir.

 

Okulumuzda Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu kapsamında Suriyeli öğrencilere eğitimler verilmiş ve bu öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmasını sağlamak amacıyla Suriyeli öğrencilerden oluşturulmuş bir halk oyunu ekibi kurulmuştur. "Biz Varken Yalnız Değilsiniz" adlı proje ile de Suriyeli öğrencilerin ülkemizde yabancılık hissetmesinin önüne geçilmek istenmiş ve her zaman onların yanında olacağımız mesajı verilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2019 - Güncelleme: 07.03.2023 10:14 - Görüntülenme: 835
  Beğen | 8  kişi beğendi